Programul National FIV – Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer – noiembrie 2011

programul national fiv

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 13-12-2011


Comunicat de presă
Un număr de 171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate în primele 5 luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.


Un număr de 171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate în primele 5 luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

 

În perioada iulie-noiembrie 2011, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer lansat în acest an de către Ministerul Sănătăţii.

 

Dintre cele 761 dosare depuse, un număr de 579 de dosare au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate în cele 8 clinici înscrise în program.

 

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar.

 

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape:

 

– 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar)

 

– 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

 

Un număr de 8 clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

 

Programul MS va continua şi în anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea a  încă 2 clinici de specialitate din Bucureşti şi Craiova.
www.ms.ro

Cautari:

Articole Infertilitate , , , , , , , ,

Comentariul tau

Despre portal

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.clinicifertilizare.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Nota: www.clinicifertilizare.ro nu detine si nu intermediaza comercializarea de produse si/sau servicii listate pe site

Keywords

CLINICA FERTILIZARE | CLINICI si cabinete de medici care sunt recomandati pentru problemele de fertilitate.

Clinici fertilizare, clinica fertilizare, medici, clinici, spitale, fertilitate, probleme de fertilitate, fertilizare in vitro

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin