Fibromul permite o sarcina normala

clinica fertilia sala de operatii

Specialistii din intreaga lumea recomanda ca, daca ati obtinut o sarcina in timp ce aveti un fibrom uterin, aceasta situatie nu reprezinta indicatie de avort terapeutic, ci de tratament medicamentos de sustinere. “Daca pacienta a ramas insarcinata si are un fibrom de 4-8 cm e bine sa i se recomande sa pastreze sarcina, pentru ca ea poate sa evolueze bine cu fibromul prezent in abdomen”, spune dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.

La nastere, se prefera de obicei cezariana, pentu ca uterul nu se poate contracta corect. Fibroamele nu se scot in timpul operatiei de cezariana pentru ca sunt extrem de vascularizate si apare pericolul de hemoragie majora.

Operatia pentru indepartarea fibromului se face dupa perioada de alaptare.

Prin metoda laparoscopica, recuperarea e rapida. Fibromul insa trebuie sa fie pozitionat departe de cavitatea uterina. Tumora de 4-8 cm se poate fractiona in interior si se scoate in fisii lungi prin incizii minuscule, de 1 cm. Acest lucru permite ca uterul sa ramina de dimensiuni normale.

Sursa: http://www.fertilia.ro/articole/fibromul_permite_o_sarcina_normala

Clinica Fertilia

 

Cautari:

Articole Infertilitate , , , ,

Comentariul tau

Despre portal

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.clinicifertilizare.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Nota: www.clinicifertilizare.ro nu detine si nu intermediaza comercializarea de produse si/sau servicii listate pe site

Keywords

CLINICA FERTILIZARE | CLINICI si cabinete de medici care sunt recomandati pentru problemele de fertilitate.

Clinici fertilizare, clinica fertilizare, medici, clinici, spitale, fertilitate, probleme de fertilitate, fertilizare in vitro

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin