Explorati problemele legate de conceptie

eplorati_problemele_clinicifertilizare

Pur si simplu nu merge!

Daca ati avut relatii sexuale cu partenerul o perioada de timp si nu ati ramas insarcinata, este momentul sa va intrebati de ce. Majoritatea oamenilor cred ca, odata cu incetarea folosirii contraceptiei, vor aduce pe lume un copil. In realitate nu este ceva iesit din comun ca, dupa o perioada de nereusita, sa va ingrijorati. Este bine sa stiti ca, oricum, in conditii de fertilitate normala a ambilor parteneri, aparitia unei sarcini poate dura pana la 2 ani de contacte sexuale regulate- mult mai mult decat majoritatea cuplurilor isi imagineaza.

Daca nu aveti o problema specifica pre-existenta (ciclu dureros si neregulat, o interventie chirurgicala, alte tratamente, sau aveti peste 35 de ani), este bine sa mergeti la medicul specialist dupa o perioada de 1 an de incercari nereusite.

Intr-o anumita masura, conceptia este influentata de momentul i care ati avut contacte sexuale, stiut fiind faptul ca acestea trebuie sa aiba loc in perioada de maxima fertilitate a femeii (la ovulatie), care are loc la mijlocul ciclului menstrual. Daca aveti relatii sexuale regulate, de 2-3 ori pe saptamana, este posibil sa coincida cu ovulatia. Daca vreti sa fiti sigura, monitorizati-va ovulatia singura, acasa (vezi calculator ovulatie). Multe cupluri fac acest lucru daca au incercat un timp sa conceapa un copil si nu au reusit. Aceasta sincronizare poate fi stresanta si ar putea fi ceva ce nu va doriti sa faceti pentru mult timp. Multi spun ca lipsa spontaneitati este ciudata sau dificila prin aceasta metoda si ca presiunea de avea raporturi sexuale la un moment dat inlatura placerea si intimitatea momentului.

 Monitorizati-va ovulatia!

La un ciclu normal de 28 de zile, ovulatia ar trebui sa aiba loc in jurul zilei a 14 a. Daca ciclul dumneavoastra este mai scurt, puteti ovula oricand intre ziua a 11 a si a 17 a. A doua jmatate a ciclului dumneavoastra menstrual este mai mult sau mai putin constanta- asta inseamna ca ovulati cu 14 zile inainte de aparitia menstrei, indiferent de lungimea ciclului. Problema este ca intr-o luna puteti ovula in a 14 a zi, in alta luna in a 16 a zi, iar in alta in a 15 a zi.Puteti sa va orientati si utilizand metoda calendarului :www.calculator-ovulatie.ro

Exista 3 metode de baza pentru a va monitoriza ovulatia acasa: urmarirea temperaturii bazale, verificarea mucusului si testul de urina.

1.Monitorizarea temperaturii bazale

Temperatura bazala isi schimba valorile in diferite stadii ale ciclului dumneavoastra menstrual. Observand aceste schimbari, puteti urmari cursul ciclului. Totusi, nu puteti prezice cand va fi ovulatia, veti sti ca s-a intamplat doar dupa ce s-a intamplat. Ideea acestei metode este ca, urmarind graficul temperaturilor pe cateva luni, veti vedea un pattern, un model. Urmarirea temperaturii bazale va ajuta sa fiti “in ton” cu ciclul dumneavoastra menstrual, chiar daca la un moment dat devine stresant- inca un lucru de facut in fiecare zi! Daca veti incerca aceasta metoda, este bine sa va limitati la 3-4 luni.

Va trebui sa va cumparati un termometru special pentru masurarea temperaturii bazale si un calendar. In prima zi- prima zi a menstruatiei, masurati temperatura bazala la prima ora a diminetii, inainte de a va da jos din pat. Pentru o acuratete mai mare, plasati termometrul in vagin. Notati valoarea temperaturii in calendar, corespunzatoare zilei in care va aflati.

Daca ovulati normal, temperatura corpului ar trebui sa scada in ziua ovulatiei si apoi sa creasca cu 0,5- 1 grad Celsius imediat dupa aceea. Cresterea temperaturii este cauzata de cresterea progesteronului. Cea mai fertila perioada este cu o zi inainte ca temperatura sa scada pana in prima zi dupa ce temperatura a crescut.

 

2.Verificarea mucusului cervical

Majoritatea femeilor dezvolta un mucus alunecos cu cateva zile inainte de ovulatie. Unele dintre ele sesizeaza acest lucru, altele abia daca isi dau seama. Pe parcursul mai multor cicluri menstruale, puteti monitoriza fluctuatiile mucusului cervical. Notati ziua in care apare menstruatia, cate zile dureaza si daca de-a lungul duratei ciclului cantitatea de mucus creste. Mucusul cervical atinge cantitatea maxima in ziua in care ovulati. Puteti distinge acest lucru foarte clar, sau poate si vag. Aceasta metoda poate fi eficienta si este o alternativa la monitorizarea temperaturii bazale, insa nu functioneaza pentru toate femeile.

 

3.Folosirea unui kit de testare a urinei

Puteti cumpara un kit de testare a ovulatiei din farmacie. Acesta contine o lama pe care se picura urina sau care se introduce intr-un vas cu urina. Se masoara astfel cantitatea de hormon luteinizant, ce creste imediat inainte de ovulatie. Daca testul identifica un nivel crescut al hormonului, vor aparea doua liniute ce va indica faptul ca sunteti in perioada de ovulatie. Daca cea de-a doua liniuta este mai stearsa decat cea de control, atunci in 24- 36 de ore veti ovula. Daca apare o singura liniuta, atunci nu sunteti in perioada fertila.

Aceasta este o cale mai usoara si mai sigura pentru a va determina perioada de ovulatie decat masurarea temperaturii bazale sau a mucusului vaginal. Utilizarea kit-ului poate fi folositoare pentru 1 ciclu, daca acesta este regulat, dar daca ciclul dumneavoastra variaza mai mult de 5 zile, va fi nevoie sa va monitorizati ovulatia o perioada mai mare de timp, lucru ce poate deveni costisitor din punct de vedere financiar. Din cauza costurilor nu este o metoda practica de monitorizare a ovulatiei pe o perioada mare de timp.

 

Articole Infertilitate , , , , , , , ,

Comentariul tau

Despre portal

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.clinicifertilizare.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Nota: www.clinicifertilizare.ro nu detine si nu intermediaza comercializarea de produse si/sau servicii listate pe site

Keywords

CLINICA FERTILIZARE | CLINICI si cabinete de medici care sunt recomandati pentru problemele de fertilitate.

Clinici fertilizare, clinica fertilizare, medici, clinici, spitale, fertilitate, probleme de fertilitate, fertilizare in vitro

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin