Analize fertilitate – teste preliminare

teste preliminare fertilitate

Teste preliminare standard

Este posibil ca specialistul sa va indice o serie de teste initiale pe care trebuie sa le faceti, chiar daca le-ati mai facut la indicatia medicului de familie. Principalele analize ce se fac in aceasta etapa sunt: analizele de sange pentru masurarea progesteronului si analiza lichidului seminal. Medicul urmareste astfel sa construiasca o imagine de ansamblu a circumstantelor particulare ale cazului dumneavoastra, adunand cat mai multe informatii.

Testul de progesteron

Pentru aceasta analiza vi se va recolta sange in jurul celei de-a 21 a zile a ciclului dumneavoastra menstrual, lucru dependent de lungimea ciclului. Pentru a obtine o acuratete cat mai mare, acest test trebuie realizat in faza luteala medie, adica cu 7 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Daca ovulate normal, nivelul progesteronului ar trebui sa fie mare in aceasta etapa. O valoare mica a progesteronului indica probleme de ovulatie. Medicul va adauga rezultatele la restul informatiilor pe care deja le detine, pentru a contura profilul ciclului dumneavoastra menstrual.

Testul lichidului seminal

Acest test determina daca este ceva in neregula cu sperma, lucru care poate afecta fertilitatea dumneavoastra. Majoritatea clinicilor prefera sa obtina proba de sperma in laboratoarele proprii, insa exista alternative.  De obicei, vi se cere sa veniti la laborator la o anumita ora, nu trebuie sa fi avut contact sexual de minim 2 zile, dar nu mai mult de 5 zile inainte de recoltarea probei. Veti fi invitat intr-o camera privata; puteti ruga ca sotia sau partenera sa va insoteasca. Este important ca intreg produsul sa fie recoltat, dat fiind faptul ca in prima parte a ejacularii concentratia de sperma este mai mare. Unele clinici cer ca produsul sa fie recoltat in 2 etape ale ejacularii, iar lichidul seminal sa fie pus in doua recipiente diferite.

Este normal sa simtiti anxietate sau presiune. Daca acest lucru va deranjeaza, puteti reprograma recoltarea. Puteti, de asemenea, sa cereti sa faceti recoltarea acasa, daca aveti posibilitatea sa ajungeti la clinica in maxim 2 ore de la ejaculare, altfel, esantionul nu mai este valid si afecteaza precizia analizei. Daca decideti sa faceti acest lucru acasa, asigurati-va ca in drum spre clinica tineti proba la caldura. Testul poate fi repetat dupa 8 saptamani daca apar nereguli in legatura cu sperma. Este posibil ca cel de-al 2 lea test sa arate rezultate diferite. Acest lucru poate sa apara din cauza variabilitatii inerente a materialului seminal sau din cauza unor mici diferente in colectarea probei. Daca ati avut o infectie virala inaintea primului test, sperma poate prezenta anomalii ce pot sa nu mai apara la cel de-al doilea test. Proba va fi examinata la microscop de un tehnician ce va evalua urmatorii indicatori:

  • Volumul- cantitatea totala a produsului ejaculat ( valoarea normal este de 2 ml, desi cantitatea nu este cel mai important factor)
  • Concentratia- numarul spermatozoizilor din produsul ejaculat ( numarul normal este intre 20 de milioane sau mai mult pe ml)
  • Motilitatea- numarul spermatozoizilor in miscare din produsul ejaculat ( procentul normal este de 50% sau mai mult)
  • Viteza- viteza medie cu care circula spermatozoizii ( viteza normala este de 30 microni pe secunda sau mai mult)
  • Morfologia- numarul de spermatozoizi din produsul ejaculat de dimensiuni si forma normale ( valoarea normala este de 15%).

 

Articole Infertilitate , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariul tau

Despre portal

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. www.clinicifertilizare.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Nota: www.clinicifertilizare.ro nu detine si nu intermediaza comercializarea de produse si/sau servicii listate pe site

Keywords

CLINICA FERTILIZARE | CLINICI si cabinete de medici care sunt recomandati pentru problemele de fertilitate.

Clinici fertilizare, clinica fertilizare, medici, clinici, spitale, fertilitate, probleme de fertilitate, fertilizare in vitro

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin